torstai 11. huhtikuuta 2019

Huopatossut


TYÖN SUUNNITTELU:Kaikki lähti siitä, kun sain idean tehdä pienelle lapselle ihanat huopatossut ja niin halusin toteuttaa sen. En käyttänyt suunnitteluun kovin paljon aikaa vaan aloin melkein heti tekemään kaavoja ja villakasoja. Suunnittelu oli helppoa, koska ei tarvinnut kuin piirtää paperille tossusta kuva ja valita väri huopatossulle. Ihan lopuksi päätin kuitenkin lisätä huopatossujen pohjalle nahkaa, vaikka en ollut sitä suunnitelmaan laittanut.



TAVOITTEENI:Työskentelyn tavoitteena oli saada mahdollisimman hienot ja hyvät tossut, mutta myös suhteellisen nopeasti. Työskentelyn tavoitteet olivat kärsivällisyyden kehittäminen ja uuden taidon oppiminen. Saavutin tavoitteeni aika hyvin. Työssä tarvitsin paljon kärsivällisyyttä (ainakin minä), koska sitä piti aika kauan pyöritellä ja märkähuovuttaa. Saavutin tavoitteeni tekemällä työtä niin kauan, että se oli minun silmilleni hyvää katsottavaa. Opin uuden taidon sillä, että en ole ennen märkähuovuttanut tossuja.


KOKEILUT JA MATERIAALIT:
Kokeilin vain yhtä tapaa huovuttaa ja materiaaleina käytin harmaata villaa. Työn valmistamisessa käytin materiaaleina verkkoa, joka helpotti huovuttamista ja saippuavettä:))


TYÖSKENTELY:
Työskentely eteni suhteellisen nopeasti ja se oli helppoa sekä sujuvaa. Helpointa oli koota villoista kasa, jonka jälkeen aloitettiin huovuttaminen. Vaikeinta oli saada tossut samankokoisiksi ja malliseksi sekä saada työstä tasainen. Selvisin vaikeuksista kärsivällisyyden avulla eli märkähuovutin niitä niin kauan, että ne oli saman kokoisia, mallisia ja tasaisia.


VALMIS TYÖ:
Valmiissa huopatossuissa on pohjissa nahkapalat, jotka pidättävät liukastumista. Varren ympärille on käsin ommeltu pitsireuna. Tossuja voi käyttää sisällä tai ulkona.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti