tiistai 30. huhtikuuta 2019

Isoäidinneliöpeitto


Työn suunnittelu:
Selasin novitan sivua ja siellä tuli vastaan erilaisia isoäidinneliöpeittoja ja ajattelin, että ois siisti tehä myös ite tuollainen sillä en ollut aiemmin tehnyt isoäidinneliöitä.
Aluksi piti valita lankojen värit ja millaisia isoäidinneliöitä haluan tehä. Lankoina käytin tekstiililuokan lahjoituslankoja.
Suunnittelussa vaikeinta oli päättää minkä värisiä lankoja käyttää, mutta lopuksi päädyin harmaisiin ja oransseihin lankoihin, sillä ne sopi kivasti yhteen. En käyttänyt suunnitteluun työn alussa hirveenä aikaa, esimerkiksi peiton koon päätin työn loppuvaiheissa.

Tavoitteeni:
Tavoitteena oli saada tehtyä peitto valmiiksi ennen opiston loppua. Työ vaati aika paljon pitkäjänteisyyttä, sillä neliöitä on niin paljon, joten tavoitteenani oli myös saada lisää kärsivällisyyttä ja sitä, että työ ei valmistu hetkessä, vaan siihen menee enemmän aikaa.

Työskentely:
Opettelin isoäidinneliön tekemisen youtubesta. Videolta, jossa näytettiin neliön tekeminen silmukka silmukalta, joten sen oppiminen oli helppoa ja parin neliön jälkeen oppi jo ulkoa miten isoäidinneliö tehdään. Neliöiden tekeminen oli helppoa ja kivaa!


Lankojen päättely oli yksi iso osa projektia.





Neliöiden yhdistämistä.




Peiton taakse laitoin pellavakankaan, jonka ompelin käsin kiinni.

Valmis työ:
25.4







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti